La psiholog. Diagnostic: lipsa cronica de timp

Am jucat acum doua saptamani un joc destul de interesant, “La psiholog”. Eu eram psihologul si trebuia sa chestionez oamenii cu care jucam pentru a afla de ce boala sufera, fictiv, bineinteles.

Si tot gandindu-ma la intrebari bune de pus, pentru a afla boala pe care o tineau ascunsa de mine, am facut o introspectie: oare de ce anume sufar eu?

Ce-mi lipseste mie acum, pe termen scurt?
De ce anume am nevoie ca sa fiu maxim de fericita si sa ma mentin asa?
Ce-mi lipseste zilnic si care e cauza principala pentru care ma stresez?

Intrebarile astea le puteti generaliza pentru ca tuturor ne lipseste…timpul.

Nu stiu daca la voi asta e prima cauza a stresului sau primul lucru pe lista de minusuri zilnice, dar pentru mine timpul este totul.
Sunt principalul consumator al timpului meu, sunt ca o boala autoimuna care imi foloseste propriul timp importiva mea. Pai e normal asa?

In conditiile in care, zic eu, stau bine cu eficienta si organizarea timpului, undeva apare o ruptura in sistemul meu temporal.

Am impresia ca dimineata (nu-mi ajung 50 min. sa ma pregatesc de serviciu – si fara mic-dejun), ma misc cu slow motion. Pentru ca nu e nimeni care sa supravegheze cat de repede ma misc deci nu am un sistem de control al eficientei in miscare, cred ca aici e momenul portivit ca cineva sa imi fure din timp.
Nu stiu cum, de ce si cine, dar eu nu sunt vinovata cu nimic. Simt ca nu ma misc mai incet decat o fac atunci cand ma pregatesc de o plimbare in weekend. Si totusi, atunci 20 minute imi sunt mai mult decat suficiente.

Deci…ce se intampla cu timpul nostru cand suntem atat de vulnerabili incat sa nu il putem controla?

Si de ce timpul trece mai repede acum decat inainte?

S-a schimbat ceva in perceptia noastra sau undeva la nivel cosmic se ciocnesc niste legi ale fizicii care ne reduc din timp?

Questions to be answered…

Btw, stiati ca (wiki)…

  • o zi are 23 de ore, 56 de minute şi 4 secunde – cand se realizeaza o rotatie completa a Pamantului in jurul axei sale (ziua siderala);
  • o zi are in medie 24 h cand pamantul revine complet, cu alcelasi meridian, indreptat spre soare (ziua solara) – cea pe care o folosim si noi;
  • viteza de rotatie a Pamantului este de 465,11 m/secunda?

time

foto

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *