Birocratie sentimentala = circuit de priviri, atingeri, emotii, sentimente, finalizate cu “te iubesc” .
De ce se ajunge la aceste doua cuvinte?
De la Maslow si piramida lui am inteles ca satisfacerea unei nevoi are ca si consecinta nasterea alteia. Se vrea tot mai mult pana se ajunge la recurentul “te iubesc”.
Se vor proceduri pentru validarea sentimentelor.
Asa se naste regula de 3 ori “te iubesc” pe zi.
Te iubesc dimineata in metrou, te iubesc la telefon si prin SMS, te iubesc dupa ce iau pranzul, te iubesc seara, cand plec de la birou, te iubesc mereu si mereu o sa te iubesc!
Recurenta devine birocratie sentimentala.
Cuvintele isi pierd semnificatia si “te iubesc” devine unul dezumanizat si procedural.
Consumul excesiv de “te iubesc” duce la imbatranire sentimentala prematura, la blazare cronica, ignoranta si altele.
…asa ca, ar fi mai frumos ca regula sa devina exceptie. Doar atat.
2 Comments
Nu vrei tu cam multe de la lume??? Sa astepte pana se convinge daca intr.adevar merita sau poate sa spuna “te iubesc”? Sa astepte el/ea atata timp…ca pe urma sa constate ca nu are rost si sa fie timpul pierdut fara sa fi facut nimic concret?? Neah..e mai simplu sa spui “te iubesc” dupa 3 zile,se trece la etapa urmatoare,se merge mai departe cu urate si frumoase..si mai mai tarziu te desparti pentru motivul ca “is not the one”. Macar astfel obtii mai repede ceea ce.ti doresti,nu? Pentru ca…desi multi se joaca cu ele,la fel de multi cred in ele,si deh…cad in mreaja acestor cuvinte ca nu ar indrazni nimeni sa se joace cu ele,nu? Doamne fereste sa te joci cu inima cuiva….nu indrazneste nimeni in afara de toata lumea. :))
Sunt de acord ca oamenii sa isi spuna “te iubesc” oricand voi ei, chiar si dupa o ora, o zi, sau o intreaga viata, daca asa simt.
Infinit de mult conteaza ca atunci cand spun, cuvintele sa vina din suflet, sa fie asociate cu emotiile si sentimentele pe care le traiesc.
Multi au pe buze aceste cuvinte si in gand, probabil, faptul ca azi au uitat sa plateasca intretinerea.