2. Respira-ma putin

Prima parte e mult mai draguta. 🙂

Atunci, si-a amintit instant o poveste care i se derula in mili-fractiuni de secunda in minte. Un scenariu intreg se comprima intr-un varf de ac de timp in mintea ei, creionand ideea ca poate viteza mintii e infinit mai mare decat cea a luminii si ar trebui astfel sa se stabileasca o noua unitate de masura.

Povestea primelor lor soapte…

Isi amintea ca era foarte liniste in sala de spectacol fiindca multimea care o umplea era concentrata pe dansul gratios al balerinelor si isi amintea ca muzica era perfecta pentru acel moment. Contextul era de fapt perfect pentru un inceput frumos de poveste de dragoste, care putea fi chiar povestea lor.

Totul era invaluit in mister fiindca nu era sigura daca ei vor incepe propriul lor dans in doi, ca al acelor balerine…De fapt…ea isi dorea macar sa incerce fiindca ii placea mult baiatul asta, mai mult ca oricare altul…Si nu-si explica de ce, i-ar fi parut atat de rau daca nu i-ar fi simtit strangerile timide de mana sau sarutarile de inceput, incat o durea atat de tare doar acest gand, chiar inainte de a incepe povestea. Isi amintea deci ca asta simtea.

El era extrem de frumos, prea frumos pentru ea. Nici nu-si imagina cum putuse un baiat atat de dragut sa o scoata la o intalnire. Ce vazuse special la ea? Traia un sentiment bizar fiindca in mod normal se simtea chiar frumoasa. Asadar, cum era posibil ca, atunci cand se compara cu el se simtea asa? Deci cam asta gandea.

L-a privit pe furis fiindca s-ar fi simtit intimidata sa-i fie surprinsa privirea…acest prim pas timid pe care l-a facut catre el a fost primul pas catre apropierea dintre ei. A surprins-o privindu-l fiindca era cam dificil sa nu se intample asta. I-a zambit, s-a apropiat de urechea ei la o distanta de maxim un milimetru si, delicat si in semn de respect pentru spectacolul care se desfasura, i-a soptit:
– Asta nu trebuia sa fie un spectacol de opera? De ce e balet? Si, in acelasi ritm silentios sa ras marunt, sufland fiecare sunet din acel ras in urechea ei. Dintr-o data soapta care trebuia sa fie un simplu sunet s-a transformat intr-o bataie de inima. Inima era a ei.

A ramas blocata pentru o secunda in care s-au intamplat foarte multe fiindca timpul se dilatase si acea secunda devenise o ora. Si-a simtit inima cum ii batea puternic si s-a speriat putin fiindca stia ca aceste emotii o faceau vulnerabila si irationala. Ce sa faca? Ce sa-i spuna? Cum sa-l priveasca? Daca va face ceva gresit? Se intreba incontinuu in acea secunda.

Soapta lui a gadilat-o atat de placut incat i s-a facut pielea de gaina, a electrizat-o si a prins instant curaj.

– Ba da, am incurcat eu spectacolele. Ii sopteste ea, apropiindu-se intentionat la fel de mult de urechea lui si razand in acelasi ritm ca si el, amuzandu-se sincer de aceasta mica neintelegere. Mana stanga ii acoperea buzele cu acel gest specific susotelii secretelor, lipita de obrazul lui, intr-un gest la fel de intentionat care avea un singur scop: acela de a-l atinge. Insa, s-a trezit facand asta fara sa-si imagineze ca e capabila sa premediteze asa ceva.
In cel mai neintentionat si nepremediat mod a inceput sa simta emotiile puternice pe care soaptele lui i le trezeau…
In cel mai intentionat si premeditat mod au continuat acest joculet dupa ce l-au descoperit.

Acum se simtea ca atunci. Nu stia ce ancora o dusese cu gandul la prima lor intalnire, cert era ca aceasta amintire o umplea de viata.
Se uita rapid cu coada ochiului sa vada unde sunt ceilalti si nu-i vede in spate. S-a gandit ca poate i-au lasat mult in urma si s-a relaxat pentru o secunda, insa, nu si-a dat seama ca in secundele in care ea derula acea amintire a pierdut contactul cu situatia si nu a observat ca fusesera devansati.
Pentru ea sa castige era obiectivul suprem fiindca nu era un simplu trofeu care doar amplifica un ego, nu-i pasa de asta, era victoria asupra propriului trecut, un pas auto-motivator. Nu-si putea explica de ce facuse aceasta analogie insa simtea ca victoria ii va aduce totul iar esecul…era mult prea dureros sa gandeasca mai departe asa ca se opri aici.

A treia parte e aici.

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *